«

»

май 13 2012

Разпечатай това Публикация

Обединяване на пратки в Donesimi.com

Един от най-честите въпроси, които получаваме е как се обединяват пратки и как се тарифират пратките при обединяване.

За да бъдат обединени пратките към момента не е необходимо да предприемате каквито и да е действия.

Ние обединяваме всички пратки, които са пристигнали за вас с даденият курс в една пратка, която предаваме на Еконт. Така вие спестявате от тарифирането на всяка пратка като отделна при предаването им на Еконт.

Тарифирането на пратките става по описаният в раздел Цени начин:

- пратки до 0,500 кг. се таксуват като 0,500 кг.

- всичко над 0,500 кг. се таксува на реално тегло.

- таксата на NORSK – 1,2 GBP на всяка пратка

Пример:

Имате 2 пратки по 0,400 кг, 2 пратки по 0,800 кг. и 1 пратка от 3 кг

Калкулацията е следната: 2 х 0,500 кг. + 2 х 0,800 кг. + 1 х 3 кг. = 1 + 1,6 + 3 = 5,6 кг.

Общото тегло 5,6 кг. умножаваме по 1,5 GBP, добавяме по 1,2 GBP за всяка пратка (5×1,2 GBP) и получаваме цената, която ще заплатите на нас

Сумата, за доставка на Еконт се слага допълнително и отново зависи от теглото на пратките. В профила си ще виждате цената, която дължите на donesimi.com, а в калкулатора може да видите, колко допълнително ще ви струва услугата на Еконт.

Постоянен линк към тази тема: http://blog.donesimi.com/05/2012/%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%ba%d0%b8-%d0%b2-donesimi-com/

6 comments

1 ping

Skip to comment form

 1. почивка малта

  Наистина най-честите въпроси, които получавате е как се обединяват пратки и как се тарифират пратките при обединяване. Статията е полезна благодаря

 2. Ник

  Чудесно е, че решихте да смъкнете пода от 1кг на 0,5кг. Хубаво е да коригирате и тази статия за недоразбралите :)

 3. Silvi

  Не зная каква е причината за въвеждането на тази нова такса от 01.06.12г., но реално цената на доставката на пратките ми скочи почти двойно, което изобщо не стимулира ползването на услугата, а напротив, особено за редовен клиент, какъвто съм. Да, браво за СМС известяването при пристигането на пратката в склада в Англия, но когато имам примерно 5-6 пратки почти по едно и също време, по никакъв начин не разбирам коя патка точно е пристигнала.
  Поздрави от мен, дано поне новите промени са за сметка на сигурността и скоростта на доставка.

  1. Zdravko Z.

   Здравейте,

   За съжаление, няма как да избегнем тази такса. Целта ни е да предоставяме все по сигурни услуги, това е таксата която заплащаме за преглед и вписване на пратката. Разбираме, че тази цена прави услугата малко по скъпа, но това е най-конкурентната цена която можем да получим за този тип услуга.

   1. Julian

    В този ред на мисли – има ли вариант, пратките които се получават в UK да бъдат описвани малко по-подробно или да се добавят снимки, както беше преди време? В момента е напълно невъзможно да разбера какво съм получил в UK. Често се случва да получавам по 2-3-5 пратки в рамките на няколко дена поради това, че са изпратени от различни части на света, където шипинга е между 2 дена и повече от месец! По някога това е сериозен проблем, тъй като мястото от където се пазарува (ebay / aliexpress) имат краен срок в който да обявиш загубена/неполучена пратка и докато не пристигнат до БГ, всички текущи пратки, аз няма как да проверя.

    1. Donesimi.com

     Здравейте,

     Работим върху възможността за поставяне на снимки. За съжаление, все още нямаме точна дата, когато това ще се случи, но сме в напреднала фаза и очакваме съвсем скоро да въведем тази услуга за всички наши клиенти.

 1. Нови тарифи и нова услуга - donesimi.com | Доставка от Англия - блог на Donesimi.com

  [...] Повече за това, как Donesimi.com обединява пратки тук. [...]

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


шест − = 3

question-mark
Проверявате ли страницата “Пратки без ID” ?

Всеки път, когато при нас пристигне курс, в него има пратки, които не са адресирани правилно. Понякога, това е грешка...

Затвори