«

»

дек 12 2013

Разпечатай това Публикация

10 неща, които ТРЯБВА да знаете за Amazon

Amazon Logo

Amazon Logo

Статия на Надя от pazaruvane.com, която се присъедини към екипа ни от автори и ще споделя с вас трикове за пазаруване и изгодни оферти.

“Amazon …. and you’re done!”. Така гласи една стара реклама на Амазон и тя е абсолютно вярна. Амазон предлага наистина всичко и се старае да покрие целия диапазон на търсене на клиентите си – и то с гаранция за качество. Ето какво трябва да знаете за Амазон, за да си осигурите най-изгодните оферти във всеки един момент:

1. В Амазон продават хиляди търговци

Амазон е платформа, чрез която продават както самия Amazon, така и хиляди други, независими търговци. Един и същи продукт често се предлага от много търговци. Когато търсите нещо специфично, проверете дали не се предлага от друг търговец на по-ниска цена. Обърнете внимание на списъка с търговци в десния край на екрана, точно под кошницата за пазаруване. Сравнете цената плюс таксата доставка и изберете най-изгодната оферта;

2. Цените се променят непрекъснато

Не разчитайте, че ако сте харесали нещо, ще го купите утре (или дори след 10 минути!) на същата цена. Нито пък, че вашият размер дрехи или обувки ще струва толкова евтино, колкото някой друг номер. Честата промяна на цената е една от стратегиите на Амазон да стимулира бързите продажби – ако не купите веднага, можете да пропуснете момента. Нямам нищо против това, след като мога да купя с 80% намаление …

3. Пазарувайте с над 80% намаление

Амазон рекламират скъпите си продукти, но всъщност продават и много намалени с 80% и повече неща – само трябва да знаете как да ги откриете. Всичко е игра с опциите за търсене в системата, а можете да ползвате и удобните линкове с дрехи, обувки, аксесоари и стоки за дома намалени с 80% и повече.

4. Намалете с още 20% цената на облекло и обувки

Един от огромните плюсове на Amazon е, че дори супер намалените неща могат да се намалят още, и още. Всички дрeхи, обувки и аксесоари, които се продават директно от Амазон, могат да се намалят с още 20% с промо код, който ще получите ако се абонирате за нюзлетъра им. Прочетете повече за процедурата тук.

5. Изгодни оферти с Amazon Lightning Deals

Всеки ден в Амазон се предлагат оферти със супер ниски цени за ограничено време и количества. Често офертата наистина си заслужава, но поради големия интерес най-търсените и изгодни предложения се изчерпват буквално за секунди. Използвайте няколко хитри трика, за да си осигурите най-изгодната покупка.

6. Безплатна доставка в Англия с Amazon Prime

Amazon предлага безплатна доставка до английски адрес на всички продукти, които транспортира, ако си тяхната услуга за около 50 паунда. Ако пазарувате често това може да е много изгоден вариант, но защо да плащате, когато можете да я ползвате безплатно? Прочетете как да си осигурите винаги безплатна експресна доставка до Англия.

7. Amazon Warehouse

Ако даден продукт е върнат от клиенти или е имал нужда от лека поправка, Амазон го ремонтира, тества, определя му гаранция и го пуска за продажба на много по-ниска цена в своя Amazon Warehouse. Ако не ви притеснява лека драскотина или липса на упътване в кутията и държите най-вече на работещ продукт и гаранция от сериозна фирма като Амазон, разгледайте какво се предлага там.

8. Amazon BuyVIP

Друга инициатива на Amazon e предлагането на така познатите дневни оферти – огромни намаления на дизайнерски продукти, които се предлагат само за няколко дни. В Европа има три различни магазина, повече за тях можете да прочетете тук.

9. Четете безплатно книги на Kindle

Дълго време книгите са били основния бизнес на Амазон, затова е трудно да повярваме, че днес те предлагат някои от най-хитовите си заглавия напълно безплатно и легално на сайта си. Естествено, за да ги четете трябва да имате Kindle

10. Amazon е гаранция за качество

Една от основните причини Амазон да се утвърди на пазара е безкомпромисното качество, на което държи. Ако нещо се продава директно от Амазон можете да бъдете сигурни, че то е оригинално и купено директно от производителя. Ако имате какъвто и да е проблем или искате да върнете продукта дори без да има конкретна причина, сътрудниците на Амазон ще ви помогнат да минете през процедурата само за няколко минути.

Споделете – пазарувате ли от Амазон и ако да – какво най-често купувате?

Постоянен линк към тази тема: http://blog.donesimi.com/12/2013/interesno-za-amazon/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


две × 5 =

Терминология
Основни термини в онлайн пазаруването

Онлайн пазаруването не е нещо сложно, дори бихме казали, че бизнеса се опитва да го направи възможно най-близко до реалното...

Затвори