«

»

апр 06 2012

Разпечатай това Публикация

Относно пратките изпратени с DHL на 19.3.2012 – UPDATE!

DHL

DHL

Уважаеми клиенти,

Относно проблемният курс, който беше изпратен с услугите на DHL към България на 19.3, актуалната информация е, че днес изтече обявеният от тях 14-дневен срок за разрешаване на случая.

Днес изпратихме към тях всички описания на пратките, които са пътували с този курс и очакваме тяхната реакция възможно най-скоро.

Постоянен линк към тази тема: http://blog.donesimi.com/04/2012/%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d1%81-dhl-%d0%bd%d0%b0-19-3-2012-update/

3 comments

 1. Стоян Янков

  Здравейте,
  Бихте ли ни информирали за това какви са вариантите от тук нататък, какви са обичайните практики при подобни ситуации за да знаем какво да очакваме.

  Искам да подчертая, че проявих невероятно търпение до момента. Поръчката от онлайн магазина в Англия я направих на 18 февруари, а на 22 февруари е доставена при вас. Днес е 10 април, което означава, че почти 2 месеца аз не мога да си получа пратката.

  Благодаря ви предварително!

 2. Donesimi.com

  Здравейте,

  Бихме искали да подчертаем, че досега не сме имали проблеми с толкова стабилна и установена компания като DHL.

  Запознахме се с процедурите им, а ето какви точно са те:

  Когато пратката не пристигна при нас ден след като беше отбелязана, че е пристинала в София, се свързахме с местния клон на DHL, откъдето ни казаха, че данните, които виждаме с номера за проследяване на пратката се “отбелязва служебно” и не е абсолютно точен, след което бяхме посъветвани да изчакаме ден-два, за да пристигне пратката.

  Два дни по-късно отидохме отново в клона, където служителката ни уведоми, че нямат ясна представа къде точно е пратката в момента, но започна процедура за търсенето и, като ни казаха, че в такива ситуации се изпраща запитване до всички офиси на DHL, за да прегледат за липсващите пратки.

  След като и това не помогна, започнахме да събираме информацията за липсващите пратки от всеки един от потребителите, които бяха ощетени. Иска се подава едновременно за всички пратки, затова в следващите няколко дни събирахме данни за плащанията и евентуално screenshots на самите артикули (изискани от DHL).

  Данните се подават към DHL във Великобритания, тъй като това е адреса, от който са изпратени-респективно ощетеното лице.

  Прилагаме Ви отговора на DHL:

  “Thank you for submitting your form. Our aim is to resolve this matter with you within 28 days. Should any additional information or documentation be required during the investigatory period, we will notify you accordingly. Your reference number is 10041.

  Thank you for your patience in the interim.”

  Разбираме, разочарованието на всички засегнати потребители, но в посочените пратки има изключително скъпи артикули и Donesimi.com не може да си позволи да изплати стоките на клиентите, без обезщетение предоставено от DHL.

 3. Стоян Янков

  Здравейте,
  Благодаря за отговора.

  Искам да попитам как точно сте събирали информацията за липсващите пратки? Аз съм един от потърпевшите, но не сте искали никаква информация от мен за моята пратка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


− четири = 5

Бързи съвети при поръчка от eBay.co.uk, Sportsdirect.com и Amazon.com

Ето и няколко много бързи съвета как да използвате Donesimi.com при пазаруване от eBay.co.uk, Sportsdirect.com и Amazon.co.uk: eBay - Не използвайте...

Затвори